Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Oktatás, közintézmények képes leírás - Velencei-tó - linkekben.tlap.hu
részletek »

Oktatás, közintézmények - Velencei-tó - linkekben.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: velenceito.tlap.hu » Oktatás, közintézmények
Keresés
Találatok száma - 5 db
Chernel István Iskola

Chernel István Iskola

Családias légkörű iskolánk tevékenysége igen sokrétű: a hagyományos nyolcosztályos iskola mellett 6+6 évfolyamos általános iskolai és gimnáziumi osztályokban tanítjuk, neveljük több mint 600 tanulónkat. 2004 szeptemberétől a 0. évfolyamon idegennyelvi előkészítő osztályt indítunk Oktató-nevelő munkánkban kiemelt szerepet játszik a természetközpontúság, ezért 1991-ben Chernel István ornitológust választottunk névadónkul, aki a Velencei-tó szenvedélyes kutatója volt. Iskolánk jelképe, a napkorong és a nemes kócsag rendkívüli természeti környezetünkre utal. A tágas iskolaudvar fáival, virágaival, kis tavával és sportpályáival is a természet szeretetére neveli diákjainkat. Választott pedagógiai alapelveink egyike a természetesség, a ránk bízott gyerekeket igyekszünk Comenius jelmondatának szellemében nevelni, tanítani: "Minden természetesen, szabadon folyjék, legyen a dolgoktól távol az erőszak." Iskolánkban régóta működik kis létszámú, felzárkóztató osztály a részképességzavarokkal küzdő gyerekek számára. Az 1-2. évfolyamon hat-tizenkét fős csoportokban igyekszünk lemaradásukat leküzdeni. Az írás, olvasás és a matematika tanításában a jól bevált Meixner-módszert alakalmazzuk.

Dr. Entz Ferenc Szakiskola

Dr. Entz Ferenc Szakiskola

Dr. Entz Ferenc Szakiskola és Kollégium Velencén

Vörösmarty Mihály Általános Iskola

Vörösmarty Mihály Általános Iskola

Vörösmarty Mihály Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény, Kápolnásnyék 2475 Kápolnásnyék, Gárdonyi u. 29. Telefon: (22) 589 - 086, (22) 368 - 940 e-mail: iskola@mail.vorosmarty-knyek.sulinet.hu , iskola@mail.knyek.sulinet.hu

Zöldliget Általános Iskola

Zöldliget Általános Iskola

Iskolánkba nemcsak Velence város területéről, hanem a Velencei-tó környékének öt másik településéről (Kápolnásnyék, Nadap, Sukoró, Baracska, Agárd) is járnak tanulók. Ennek oka az, hogy bár még csak 1993 óta működünk, mégis sikerült a térségben jó hírnevet kivívnunk magunknak.

Tuti menü