Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Egyesületek, civil szervezetek képes leírás - Velencei-tó - linkekben.tlap.hu
részletek »

Egyesületek, civil szervezetek - Velencei-tó - linkekben.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: velenceito.tlap.hu » Egyesületek, civil szervezetek
Keresés
Találatok száma - 3 db
Életművész Ifjúsági Egyesület

Életművész Ifjúsági Egyesület

Életművész Ifjúsági Egyesület - Artist Of Life. Csoportunk alapelve, hogy a fiatalokban rengeteg potenciális energia és képesség van, amit megfelelő módon be lehet kapcsolni helyi közösségek életébe. Régiókon, kistérségeken, országokon átívelő emberi kapcsolatokban hiszünk. Valljuk, hogy a tevékenységeken keresztüli közösségépítés a teljes élet alapfeltétele. Célunk a kapcsolatok építése generációk, térségek, eltérő szociális és kulturális rétegek között. A fenntarthatóság, a természetes életmód, az újrahasznosítás minden programunk hátterében ott van. Kevesebb eséllyel bíró fiatalokat - pl. környékbeli gyermekotthonok lakóit - rendszeresen bevonjuk projektjeinkbe.

Gárdonyi Ipartestület

Gárdonyi Ipartestület

A kézműves iparosok Gárdonyban számuknál, de vagyoni súlyuknál fogva is számottevő erőt képviseltek. Érdekük védelmében felléptek a község elöljáróságában és a képviselőtestületben is helyet követellek maguknak. E törekvésük első kézzelfogható jele az Iparos kör létrehozása volt /1933/. Az Iparos kör tulajdonképpen társadalmi egyesület, amely a kézműves-iparosok kulturális nevelés mellett képviselte a kisipari réteg gazdasági érdekeit is. Az Iparos kör elnökévé Berky Lajos Asztalos mester választották. Eljárhatott az iparosok érdekében, tanonc szerz6déseket hagyhatott jóvá. Utolsó megbízott vezetője az Iparos körnek Hragyil János fodrász mester volt egészen az 1947-es megszűnésig. Az 1947-ben megalakult KJOSZ szervezet Székesfehérvári székhellyel működött, intézőbizottságot hozott létre a gárdonyi iparosok összefogásából jól működő erős szervezet jött létre. Az 1970. években Marosdi János a későbbi alapító elnökünk bekapcsolódott a bizottsági munkába , majd tagja lett a székesfehérvári alapszervezet elnökségének és rövidesen a megyei elnökségnek is. 1985 szeptemberében a KIOSZ megyei elnökségi határozata alapján Dávid Lajos ill. Nagy Lajos kapta a feladatot a Gárdonyi Alapszervezet létrehozására.. Az 1986 Augusztusában életre hívott a1apszervezet az országos központ támogatásával székházat vásárol.

Nádastó Természetismereti túra

Nádastó Természetismereti túra

Osztálykirándulások szervezésére ajánljuk nagycsoportos óvodás, általános és középiskolás korosztály részére a természetismereti vízi túrákat.

Tuti menü